‹ Livius Nieuwsbrief (70)Christenvervolging ›
Lopen op het water
Gepubliceerd op 14-07-2011

Tegen het einde van de nacht kwam hij naar hen toe, lopend over het meer.

Mattheüs 14:25 (NBV)

Bovenstaande tekst hebben voor veel geleerden grote vraagtekens opgeleverd, want hoe kan men nu over water lopen. In de loop der jaren zijn er dan ook verschillende theorieën opgesteld, een paar jaar geleden werd geopperd dat het meer van Galilea was bevroren en dat Jezus dus over ijs liep.

Vandaag las ik dat Kitesurfkampioen Maciek Kozierski het ook heeft geprobeerd EN dat na 50 pogingen het hem lukte. Bij het artikel staan een aantal foto's, maar die kunnen gefotoshopt zijn in ieder geval het is een nieuwe theorie, want hoewel er wel voldoende wind stond, haal ik toch echt uit de tekst dat Jezus wandelde en niet rende.


Tags: Mattheüs, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Mattheus

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij