‹ Krijg de rambam UNESCOVegetarische Asherah ›
Kush - hongersnood
Gepubliceerd op 25-07-2011

Vandaag wil ik het niet hebben over het Bijbelse Kush, maar wil ik aandacht geven aan de landen die dit gebied bestrijken. In de kranten is de laatste tijd flink aandacht besteed aan de grote hongersnood die daar is, vandaag kreeg ik via de email onderstaande oproep van een arts die daar werkzaam is.

Beste allemaal,

Zoals jullie weten heb ik tien maanden gewerkt in Dolo Ado en momenteel speelt hier de grootste humanitaire ramp af van de afgelopen decennia. 2000 Somalische vlucthtelingen arriveren per dag (en dit wordt alleen maar meer) in Ethiopia en Kenia, zwaar ondervoed. Vaak hebben ze al meerdere kinderen onderweg verloren aan de honger of hebben kinderen achter gelaten omdat ze te zwak zijn om de voet reis te maken naar Ethiopia en Kenia.

Ik weet dat er grote scepsis bestaat in Nederland aangaande het geven van geld. Argumenten als “het is niet structureel” en “er blijft te veel geld aan de strijkstok hangen” worden maar al te vaak gebruikt. Inderdaad, structurele hulp moet beter worden geïmplementeerd, maar betekent het feit dat deze er nog niet is, dat we de mensen laten dood gaan van de honger?!! UNHCR en andere humanitaire organisaties hebben niet genoeg geld om deze mensen een tent, eten en water te geven. Dit betekent dat de al uitgehongerde kinderen rivierwater moeten drinken en dan overlijden aan infecties en diaree.

Ik vind dit onacceptabel en daarom doe ik een oproep om alsjeblieft geld over te maken aan giro 555, zodat het jongetje in deze foto het misschien redt en ooit terug kan keren naar Somalië.

Hartelijk bedankt,

Mijke


Tags: Aan het woord, Ethiopië, Hongersnood
Gerelateerde onderwerpen: Hongersnood

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel