‹ DromedarisCarotta ›
Crocosmia
Gepubliceerd op 30-07-2011

Een van de belangrijkste dingen in een Bijbelse tuin is dat het er niet te nat moet zijn, want veel Bijbelse planten en bomen houden niet van "natte voeten". Van het voorjaar hadden de planten dan ook heerlijke weersomstandigheden, nu met een natte zomer is het al wat lastiger, je moet zorgen dat het water niet blijft staan om zo rotten van de wortels te voorkomen. Om die reden heb ik verschillende planten weer binnen gezet om te zorgen dat ze droog staan, zoals de palmbomen, maar ook een kleine citrus en de Johannesbroodboom.

Nu heb ik in de tuin ook niet inde Bijbel voorkomende soorten en ook die moeten niet al te nat staan. Eentje die nu volledig in bloei staat en in de loop der jaren flink is verwilderd is de Crocosmia X crocosmiiflora een hybride van de Crocosmia aurea with C. pottsii.

Het aardige van deze plant die familie is van de crocus en de gladiool, is dat hij ruikt naar de crocus (vandaar de naam) en de bloeiwijze heeft van de gladiool. Bovendien zijn de vlinders er gek op, een reden waarom ik ze nog nooit heb weggehaald.


Tags: Flora, Tuin

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel