‹ Vasten vs RamadanOnline Boeken ›
Sprinkhanen
Gepubliceerd op 04-08-2011

de sprinkhanen – een koning hebben ze niet, maar ze rukken in slagorde op;

Spreuken 30:27 (NBV)

Als je door de natuur loopt en het is mooi weer dan kun je de verschillende krekels en sprinkhanen weer horen sjilpen. En volgens een bericht, zouden de sprinkhanen dit jaar een record breken en zouden ze in grote getale te zien zijn in Nederland.

Nu zag ik van het voorjaar al een paar nimfen (een vroeger stadium van de sprinkhaan) en nu zijn deze volwassen. Dat betekent dat als je door mijn tuin loopt je opschrikt omdat zo'n ruim vijf centimeter lang insect plotseling voorbij springt. De meeste zijn niet erg fotogeniek, want zodra je al met een camera in de tuin verschijnt zijn ze al weg. Maar met een beetje geduld kun je ze betrappen en het is me dan ook gelukt om er eentje op de eeuwige plaat vast te leggen.


Tags: Fauna, Insecten, Spreuken, Sprinkhaan, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Insecten

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken