‹ KorianderzaadIeder heeft iets? ›
Problemen met artsen
Gepubliceerd op 08-08-2011

Ze had veel te lijden gehad van allerlei dokters en alles uitgegeven wat ze had, en er geen baat bij gevonden; ze was er eerder op achteruitgegaan.

Markus 5:26 (WV95)

Niets is zo vreselijk dan dat een bekende van je erg ziek is en de artsen niet precies weten wat er tegen gedaan kan worden. Vaak werd er dan op een geleerde manier geadviseerd dat verder onderzoek noodzakelijk is. In het ziekenhuis wordt je dan geconsulteerd door allerlei specialisten in zaken waarvan je niet eens wist dat zoiets in je lichaam was. Als men er daar dan ook niet uitkomt, dan zie je vaak dat de patiënt  naar alternatieve geneeswijzen zoekt om toch maar genezen te kunnen worden.

Feit is dat men in Nederland zich steeds meer afvraagt waarom de kosten van de gezondheidszorg hoger en hoger worden, terwijl anderzijds de artsen dit proberen te rechtvaardigen dat hun specialistische vakgebied in het niet-kunnen-vinden-van-de-oplossing (maar wel heel dure behandeling) belangrijk is om in het ziekenfondspakket te blijven. De politieke kant wil ik deze keer niet bekijken en ook zullen veel artsen en specialisten echt de patiënt willen genezen. Maar ik kan niet aan de indruk ontkomen dat er verscheidene zijn en dan vooral in het alternatieve circuit die over het lijden van hun patiënt rijk proberen te worden.

En dat dit niet van de laatste jaren is, blijkt uit bovengenoemde tekst. Ik heb zo vaak deze geschiedenis gelezen, maar nog nooit was me opgevallen dat deze vrouw "veel te lijden had gehad van allerlei dokters", deze artsen konden geen oplossing bieden maar zorgden dat het lijden alleen maar erger werd. Wanhopig zocht deze vrouw naar een oplossing en gaf alles wat ze had, maar deze artsen waaronder ze leed zorgden er alleen maar voor dat ze erop achteruitgegaan was.

Ik herinner me een oude dorpsarts die lang geleden tegen me zei dat niet  het pijn lijden zelf het ergste is, maar de valse hoop die sommige van zijn collegae gaven. En iemand die mijn blog volgt en veel van lichamelijk lijden af weet, schreef "waar je je tegen verzet bijft; wat je accepteert mag je loslaten."


Tags: Markus, Ziekte
Gerelateerde onderwerpen: Markus, Ziekte

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel