‹ ChristenvervolgingSmachten of schreeuwen om water ›
De kunst van christenvervolging
Gepubliceerd op 19-08-2011

Enige jaren geleden deed een cartoon van Glenn McCoy de ronde op internet waarin op ludieke wijze duidelijk werd gemaakt wat kunst was en wat aanzet tot haat was. Iedereen moest toen hartelijk hierom lachen omdat het natuurlijk absurd zou zijn dat als een Bijbel in een WC werd gegooid, mensen dat als kunst zouden zien.

Deathmetalzanger Adam Darski van de groep Behemoth heeft zich waarschijnlijk hierdoor laten inspireren en besloot op het podium een Bijbel te verscheuren om daarna deze te verbranden. Om zijn haat tegen het christendom duidelijk te maken noemde hij deze "de grootste criminele sekte" en de Bijbel "een leugenachtig boek". Kortom alle ingrediënten dat het een bewuste actie was om het christendom en de christenen belachelijk te maken.

Toch heeft de rechtbank in Polen deze anti-christen niet schuldig bevonden en noemde het verbranden van een heilig boek en het bespottelijk maken van christenen een "vorm van kunst". Hoelang zal het nog duren voordat in Polen, welke trots onderdeel is van de Europese Unie, de gaskamers weer worden heropend en er weer mensen worden vergast?


Tags: Achtergronden Christenvervolging, Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs