‹ Smachten of schreeuwen om waterHet nest van de zwaluw ›
Gegijzeld door terreur
Gepubliceerd op 20-08-2011

We noemen iets een ''gijzelaarssyndroom'' als de gegijzelden zich gaan vereenzelvigen met de terroristen. Meestal denken we dan aan een paar overvallers die een bank binnendringen en daar tijdelijk een aantal mensen gijzelen. Echter dit zelfde syndroom zien we ook terug in een breder verband. Toen op 9/11 verschillende aanslagen werden gepleegd, waarbij duizenden het leven lieten, riepen verschillende regeringen op tot een oorlog tegen het terrorisme. Na een paar jaar later zien we een vreemd fenomeen, deze terroristen zijn nog steeds actief bezig en maken nog steeds hun doden. Maar als een van deze terroristen wordt gedood dan kun je in de kranten lezen dat het een martelaar was. Dus niet de slachtoffers zijn meer martelaars, maar de agressors.

De afgelopen dagen stonden de kranten bol van de aanslagen die in Eilat plaatsvonden en in verschillende gevallen zag je dat de slachtoffers als daders werden gepromoot. Zo hebben diplomaten bij de Verenigde Naties vrijdag laten weten dat de aanval bij de Israëlische badplaats Eilat geen terrorisme genoemd kan worden omdat in een van de doelen, een bus, namelijk naast burgers toevallig ook Israëlische militairen zaten. Terwijl een krant als NRC deze terroristen "verzetsstrijders" noemt. Veel kranten negeren de lafheid van deze terroristen die met een raket een auto van vakantiegangers tot stilstand brengen en daarna voor de zekerheid deze ook nog doorzeven met kogels. Ze negeren de burgerslachtoffers, maar doen moeilijk als een van de agressors wordt gedood.

Ik kan dan ook niet anders dan constateren dat deze media en politieke instellingen lijden aan een gijzelaarssyndroom en door hun  bewust verkeerde berichtgeving de massa's voorbereiden om als lammeren naar de slacht te worden gebracht.


Tags: Politiek, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken