‹ Het feest van DionysusOude Doos: Boekrollen ›
Bijbelquizvraag (85)
Gepubliceerd op 28-08-2011

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

We begonnen de vakantie met een beeldvraag, het insect is een hoornaar (in sommige vertalingen horzelen) wat een soort wesp is die wel een paar centimeter groot kan worden en het dier kan zeer agressief zijn. De antwoorden waren allemaal goed,  in Ex. 23:28 en Deut. 7:20 worden ze genoemd waar ze de Hevieten, de Kanaanieten en de Hethieten verjagen. Later in Jozua 24:12 gingen ze de Amorieten, Perizzieten, Kanaänieten, Hethieten, Girgasieten, Chiwwieten en Jebusieten achterna. Tot slot is er nog een laatste tekst in de Bijbel waarvan men denkt dat het om dit soort dieren gaat, nl in Gen. 35:5 wordt gesproken over een "verschrikking" en dat zouden deze dieren zijn.

De vraag van deze week:

Om langzaam op gang te komen, ook deze keer een beeldvraag. Wat is het en waar komt het in de Bijbel voor. Het antwoord komt op 11 september (dus niet volgende week)


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Tuin algemeen