‹ Bijbelquizvraag (85)Oude Doos: Pesach ›
Oude Doos: Boekrollen
Gepubliceerd op 28-08-2011

Het is al weer een tijdje geleden dat ik voor het laatst foto's uit de Oude Doos heb laten zien. Een tijdje geleden kreeg ik een doosje met daarin glasnegatieven over Israël. Glasnegatieven zijn de voorlopers van het filmrolletje en erg breekbaar, dus mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt. Helaas zijn er weinig aanwijzingen hoe oud het is, ik kreeg ze ter beschikking van een oude vrouw die ze van haar schoonouders had gekregen.

Bij deze verzameling waren er twee waarop te zien is hoe boekrollen worden gelezen (let op het stokje, waarmee de tekst wordt aangewezen). Daarnaast is het natuurlijk interessant om de boekenkast op de achtergrond te zien.

Bij deze wil ik Cinelicht bedanken voor het digitaliseren van de foto's.


Tags: Boekrollen, De oude doos, Jodendom, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Boekrollen, Jodendom

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs