‹ Oude Doos: PesachBoekrollen ›
De oorlog tegen Israël
Gepubliceerd op 29-08-2011

Tegenwoordig beginnen oorlogen vaak met allerlei schermutselingen en vooral veel propaganda. Onder de noemer van de eerste categorie vallen de dagelijkse regen van raketten uit de Gaza-strook en de aanval vanuit de Sinaï woestijn op burgers. Of zoals vandaag de aanval van een terrorist op kinderen in Tel Aviv.

De propaganda is dat in de media deze vijandelijke aanvallen worden gebagatelliseerd als zouden het extremisten zijn, of dat het een enkeling is, daarbij zorgvuldig het woord "terrorist" vermijdend en daarvoor in de plaats "strijder" te zetten. Een andere manier is het plaatsen van een "anti-Israël" pagina op moderne media zoals Facebook (U kunt bij de FB-admins hiertegen ageren).

Duidelijk is dat het vredesproces wat we in de media lezen niet bestaat, de Palestijnen zien alleen vrede als Israël totaal is weggevaagd en je ziet dan ook steevast op hun kaarten dat Israël niet bestaat. Dat dit niet alleen het gewone volk is, of zogenaamde Hamas-terroristen, blijkt uit het feit dat de opvolger van Yasser Arafat, Fatah-leider Abbas aangeeft "de staat Israël niet te erkennen". Het is dezelfde Abbas die richting het westen de leugens verkondigt dat de Palestijnen gedwongen zijn de vlucht vooruit te nemen omdat Israël het vredesproces blijft blokkeren.

Het moge duidelijk zijn dat de woorden van mensen die terreur als legitimiteit zien, die Israël van de kaart willen vegen en die Israël zelfs nooit hebben erkent, niet al te serieus genomen moeten worden. Ik hoop dan ook dat de aangesloten landen bij de VN hun verstand gebruiken en eisen dat er eerst echte vredesbesprekingen moeten komen, waarbij het niet eenzijdig van Israël moet komen, zoals de afgelopen jaren. En dat de oorlog tegen Israël, die in de media als terreur wordt gezien, moet stoppen.


Tags: Israël, Politiek, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij