‹ Onderteken de oproep om Nederlandse ambassade te verplaatsen naar Jeruzalem!Bijbelquizvraag (87) ›
Alternatieve quizvraag antwoord.
Gepubliceerd op 11-09-2011

Soms is het grappig om achteraf een vraag van jezelf te lezen. Het is in de meeste gevallen zeker nuttig, want ik kom er nu achter dat ik per ongeluk Jozua had neergezet in plaats van Kaleb, waardoor de vraag verkeerd gesteld is.

Ik wijs dan voor het goede antwoord naar Tineke's tekst.

'Op de valreep, toch een antwoord.

Ik weet niet exact hoe oud Jozua was toen hij het land verkende.

Jozua zal tussen de 30 en 60 jaar geweest zijn, er van uitgaand dat er ten minste 10 jaar nodig was voor de verovering van het land Kanaän.

In de strijd tegen Amelek, vlak na de uittocht was hij al legeraanvoerder en alle mannen die ‘overgingen tot de getelden ‘ en meevochten waren minstens 20 jaar. Als dienaar van Mozes wordt hij en jongeling genoemd.

Jozua is 110 jaar geworden.

Als hij 30 was als verspieder, heeft het wel 40 jaar geduurd vóór het hele land veroverd was. En het heeft lang geduurd want Israël moest aangespoord worden om het land helemaal te verdelen onder àlle stammen. (Jozua 18)

Als hij 60 was als verspieder, heeft het 10 jaar geduurd.

Was het een leeftijdgenoot van Kaleb (40 jaar) de andere verspieder die geloofde dat de Here de verovering van Kanaän zou geven?

Jozua krijgt geen gebergte maar de stad die hij wenst n.l. Thimnath Serah óp het gebergte Efraïm. Hij was oud, hoe oud weet ik niet exact.'

Voor degenen die toch willen weten hoe oud Kaleb was toen hij verspiedde, en welk gebergte hij kreeg en op welke leeftijd hij dit kreeg zie hieronder:

Kaleb was 40 jaar toen hij op verkenningsreis ging, dit betekend dat hij ongeveer 85 jaar was toen hij het berggebied Hebron als erfelijk bezit kreeg. Dit is allemaal na te lezen in Jozua 14.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Rachelle Stephanie