‹ De haat-liefde verhouding tussen Christenen en JodenWaren het engelen? ›
Er zijn weer amandelen
Gepubliceerd op 12-09-2011

In een van de laatste Bijbelquizen had ik een afbeelding van de amandelvrucht en dit weekend was het weer zover dat ik de amandelen in mijn tuin kon oogsten, ondanks het snoeien van vorig jaar had ik toch nog een volle emmer. Met een hockeystick heb ik als eerste de verschillende vruchten uit de boom geslagen, want ze hebben nogal de neiging om lang eraan te zitten, terwijl de vrucht zelf al gebarsten is. Na ze verzameld te hebben in een emmer moest de schil ervan af en dat is ondanks dat er vaak veel suikers in zitten een makkelijk maar kleverig karweitje. Uiteindelijk had ik ruim 1,5 kilo pitten, die nu eerst wat drogen om daarna gekraakt te worden om bij de pitvrucht te komen. Daar het een steenvrucht is, zijn deze enorm hard en vorig jaar had ik verschillende notenkrakers versleten om het werkje af te maken met een waterpomptang. Dit jaar wordt door mijn neef een metalen notenkraker gemaakt die dit werkje makkelijker moet maken. En natuurlijk is het plan om er weer amandelspijs van te maken (zie dit artikel voor een recept).


Tags: Amandelboom, Flora, Tuin, Voedsel
Gerelateerde onderwerpen: Amandelboom, Voedsel

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin