‹ Het schip ingaan...De vis van Jona ›
Bijbelquiz (88)
Gepubliceerd op 18-09-2011

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Er waren inderdaad meerderen die aan een zonnesteek leden in de Bijbel, als eerste de zoon van de vrouw uit Sunem (2 Kon 4:19) en een tweede vermelding is de profeet Jona (Jona 4:8). Dat het vaker voorkwam blijkt uit passages zoals Jes 49:10 en Opb. 7:16 waar staat dat de zon zal hen niet steken. En natuurlijk zijn er ook nog apocriefe vermeldingen zoals in het boek Judith (8:3) waar Manasse een zonnesteek kreeg.

De vraag van deze week:

De vraag van deze week gaat het over een persoon die een hele akelige dood had, hij werd namelijk door wormen opgegeten. Wie was deze persoon en valt er nog iets bijzonders over hem te vertellen, waarom hij deze dood stierf.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken