‹ GadaraChristenvervolging ›
Dode Zee, hoogte verschillen
Gepubliceerd op 22-09-2011

Naar aanleiding van mijn korte overpeinzingen van gisteren over de hoogte van het meer van Galilea kwam ik in een aantal rapporten tegen dat deze in de loop der eeuwen grofweg overeenkwam met die van de Dode Zee. Met andere woorden, als het waterpeil in de Dode Zee hoog stond dan was dit ook het geval met het meer van Galilea. De enige uitzondering was ten tijde van de Byzantijnse periode (~500 n.C.). Nu kwam ik veel technische plaatjes tegen die dit niet allemaal even duidelijk weergaf, gelukkig herinnerde ik me onderstaande interactieve map van de Dode Zee die laat zien dat het waterpeil in de Dode Zee behoorlijk schommelde. Druk op de foto om de map te activeren.


Tags: Dode Zee, Klimaat, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Dode Zee, Klimaat

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Korting op je studieboeken