‹ Redenen voor Christenvervolging: #2 Afgoderij?Amandelen kraken ›
Bijbelquiz (89)
Gepubliceerd op 25-09-2011

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

In Handelingen 12:23 lezen we van Herodes Agrippa I "En van stonde aan sloeg hem een engel des Heeren, daarom dat hij Gode de eer niet gaf; en hij werd van de wormen gegeten, en gaf den geest." Nagenoeg een zelfde beschrijving vinden we bij Flavius Josephus (The Antiquities of the Jews, 19.343-350) die spreekt van "een hevig buiklijden". Voor wie meer wil weten over wat die wormen waren zie mijn artikel.

De vraag van deze week:

In een goed huwelijk is het normaal dat man en vrouw bij elkaar slapen, in dit geval was er meer voor nodig. Maar zelfs stomdronken had deze man nog zijn bedenkingen om bij zijn vrouw te slapen. Over wie hebben we het en waar in de Bijbel wordt deze gebeurtenis beschreven?


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen