‹ ChristenvervolgingVan zwangere tot broedmachine... ›
Herbert-collectie: Arend
Gepubliceerd op 30-09-2011

In deze serie over schilderijen van de Herbert-collectie vandaag de arend. In de Bijbel zijn vele passages die over deze roofvogel gaan en in veel gevallen gaat het over hun vlucht aan de hemel en hun uithoudingsvermogen. Zo lezen we in Jesaja 40:31 "maar wie de HEERE verwachten, zullen hun kracht vernieuwen, zij zullen hun vleugels uitslaan als arenden, zij zullen snel lopen en niet afgemat worden, zij zullen lopen en niet moe worden."

Het is dan ook dit beeld wat de artiest in zijn schilderij wil laten zien, een majestueuze vogel die onvermoeid tegen een bijna strakblauwe hemel zweeft en met zijn scherpe ogen de aarde overziet, als symbool op de terugkomst van de Heer.


Tags: Arend, Fauna, Herbert-collectie, Kunst, Vogels
Gerelateerde onderwerpen: Kunst, Vogels

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

De Bijbelonderzoeker