‹ Een complot tegen Israël (6) God zwijgtZe snappen het! ›
Pseudo-archeologie in Silwan
Gepubliceerd op 10-10-2011

Soms kom je artikelen tegen waarvan je je afvraagt of dit een verlate 1 april grap is of dat het is overgenomen van een satirische website als de Speld. Zo las ik op de website van het Wadi Hilweh Information Center het artikel Antiquity Authority’s discover “cave” on Martyr Street.

De openingszin geeft al meteen de kwaliteit van het artikel aan: The Israeli Antiquities Authority claim to have discovered a cave on Maryr Street in Wadi Hilweh, named after resident Samer Sarhan who was killed there last September by an Israeli settler security guard. Als eerste heeft de geschiedenis van Samer Sarhan niets te maken met de vermeende archeologische vondst, maar dat terzijde op de IAA-website kon ik niets vinden van deze vondst wat al vreemd is omdat ze normaal erg nauwkeurig zijn in dit soort zaken.

Het volgende statement is gewoon lachwekkend:

The first recorded human settlement of the Jerusalem area, known as Yaboos, had its core in where Silwan now lies some 5,000 years ago. The Egyptian, Persian, Besantian, Christian and Islamic civilizations followed, leaving their finger prints on the area. The most famous was the caliphate of Umayyad era, which is connected to the recent discoveries in Silwan.

Totaal wordt verzwegen dat in al die eeuwen ook Joden daar hebben gewoond en dat duizenden zo niet tienduizenden vondsten zijn gedaan van deze aanwezigheid, om dan nog te zwijgen over de vele oude bronnen die hierover schrijven. Bovendien komt het erg kinderlijk over dat de stad Jebus de Arabische naam Yaboos zou hebben gehad. Daarnaast blijkt uit de archeologische opgravingen dat het oude Jeruzalem/Jebus niet zijn hoogtepunt had in de Umayyad periode, want het was toen niets minder dat een half uitgestorven stad in tegenstelling tot het begin van de jaartelling toen Herodes daar verschillende schitterende bouwwerken had neergezet, waaronder de tempel.

Tot slot de opmerking dat er geen vondsten zouden zijn gevonden uit "the era of the Jewish king David" komt erg vaag over. Bedoelen ze een vondst met "David regeerde hier" dan hebben ze gelijk, bedoelen ze dat geen enkele vondst van een koning uit de dynastie van David hier is gevonden dan hoef je alleen maar te wijzen naar de tunnel van Hizkia, de vele artefacten die zijn gevonden tussen het puin wat de Arabieren illegaal van het tempelgebied hebben afgevoerd.

Zelfs een Jim West die over het algemeen erg positief is over de Palestijnen constateert:

Be serious for a minute.  Even if you deny the existence of a Davidic Kingdom you can’t possibly suggest that there were no Jews in Jerusalem in the Hellenistic and Roman periods, which you completely leave out.

Such absurd historical ignorance or deceptive ideologically driven denial does no one any good.  Not even you.


Tags: Pseudowetenschap, Silwan, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Pseudowetenschap

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen