‹ Livius nieuwsbrief (73)OmnesViae: Tabula Peutingeriana ›
Bijbelquiz (92)
Gepubliceerd op 16-10-2011

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Het was de Hethiet Uria die als een oude man voorkomt in een allegorie die de profeet Natan vertelde. Het lammetje was zijn vrouw Bathseba, die werd "geslacht" door de rijke David. We kunnen dit lezen in 2 Samuël 12.

De vraag van deze week:

Kinderen van iemand anders verzorgen is een hele taak, je bent altijd bang dat je iets fout doet of dat er iets met het kind gebeurd. Zo was er een verzorgster die het haar toevertrouwde kind uit haar handen liet vallen met alle gevolgen van dien. Over wie hebben we het en wat waren de gevolgen.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken