‹ De Gaza quizMuziek in de Bijbel: Afgoderij ›
Bijbelquiz (94)
Gepubliceerd op 30-10-2011

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Schijnbaar zijn sommige vragen moeilijker dan ik dacht, want de beeldvraag van vorige keer had betrekking op Malchus waarvan het rechteroor door Petrus werd afgeslagen (Joh. 18:10). Een kopje waarvan het oor is gebroken wordt nl. een Malchus-oortje genoemd (tenminste hier op de Veluwe). Wat er niet klopt in het plaatje is dat zo'n oor vaak weer wordt aangelijmd, wat in het plaatje dus niet het geval was.

De vraag van deze week:

In de Bijbel lezen we dat als het volk uit Egypte vertrekt het water van de Rode Zee opzij gaat, zodat de Israëlieten hier droog doorheen kunnen gaan. Ook over de rivier de Jordaan wordt een soortgelijk iets gezegd, nl. dat het water zich terugtrok zodat men droog er doorheen kon. Echter hoeveel keren trok het water in de Jordaan zich terug volgens de Bijbel.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel