‹ ChristenvervolgingLente in de herfst ›
Herbert-collectie: De Ezel
Gepubliceerd op 04-11-2011

In deze serie over schilderijen uit de Herbert-collectie vandaag de ezel. Dit was een van de belangrijkste lastdieren van vroeger en er zijn dan ook tientallen vermeldingen van dit dier in de Bijbel. Als er tellingen werden gehouden van de oorlogsbuit dan werden ook de aantallen ezels weergegeven (Num 31; 1 Kron 5:21).  Ook zijn er speciale wetten die dit dier betreft, een eerstgeborene ezel moest worden gelost met een lam (Ex. 13:13; 34:20), de ezel is weggelopen, zelfs als hij van je vijand is, moet je terugbrengen (Ex. 23:4) en op de sabbat moet ook de ezel rusten (Ex. 23;12; Deut. 5:14).


Tags: Ezel, Fauna, Herbert-collectie, Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij