‹ Herbert-collectie: De HondZes jaar ›
Weg met de Joden
Gepubliceerd op 11-11-2011

Vanochtend was het weer eens zo ver, de spambox van mijn weblog was overvol met een paar honderd reacties, op de wekelijkse lijst van christenvervolging en Ballade van Oslo’s kinderen, dat de Joden weg moesten, worden doodgemaakt en nog een heleboel meer ransige boodschappen in slecht Nederlands en Arabisch. Zoals ik al eerder heb gesteld ben ik niet onder de indruk van dit soort boodschappen en zal zeker dit soort haat zaaiende boodschappen niet op mijn website zetten.

Helaas zijn er andere websites van soms gerenommeerde kranten die wel een plaats geven hieraan en er zelfs aan meedoen. Wat dat betreft lijkt de huidige wereld erg op de jaren 20 en 30 uit de vorige eeuw, die berucht is geworden om zijn Kristallnacht en het is mensonterend als je ziet dat verschillende linkse antisemitische groeperingen juist de herdenking hiervan misbruiken om hun haat tegen de Joden te spuien. Kranten die openlijk in hun koppen oproepen tot een aanval op het Joodse Israël, politieke leiders die "per ongelijk" voor de microfoon hun haat over Israël spuien. Pseudo-geschiedkundigen die de Filistijnen en de Arabieren bewust met elkaar verwarren en daarmee Israël delegitimeren, instituten als een UNESCO die de geschiedenis vervalsen door joodse monumenten en personen plotseling als islamitisch te beschouwen. Hypocriete bioscopen die de naam van Steven Spielberg bedekken omdat hij een Jood is, maar wel zijn film laten zien. Tot verschillende Bibliobloggers toe die iedere gelegenheid aangrijpen om de Joden of Israël (onder het mom van het zijn mijn vrienden) in een negatief daglicht te stellen.

Na al die jaren is de wereld nog steeds blind en de berichtgeving dat het antisemitisme minder is geworden is een grote leugen, het is nog steeds springlevend en de personen die zich hieraan schuldig maken komen steeds openlijker voor hun doelstellingen uit: de vernietiging van Israël en het Joodse volk.


Tags: Antisemitisme
Gerelateerde onderwerpen: Antisemitisme

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen