‹ Christenen zijn lastige burgersHet ontfutselen van de Belofte ›
Bijbelquiz (98)
Gepubliceerd op 27-11-2011

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Zoals gezegd was de vraag van vorige week vrij makkelijk, in het begin van het boek Job lezen we dat hij zeven zoons en drie dochters had (Job 1:2) die terwijl ze feestvierden de dood vonden. Helemaal aan het eind van het boek lezen we dat als Job weer in ere hersteld wordt hij van alles het dubbele kreeg (een teken dat hij dubbel gezegend werd) en dat hij weer zeven zoons en drie dochters kreeg (Job 42:13) waarvan zelfs de namen bekend zijn Jemima, Kezia, Keren-happuch (Job 42:14). Overigens wil dit niet zeggen dat al deze 20 kinderen van een moeder komen. We lezen in Job 2:9 dat Job's vrouw erg ontevreden is en in vers 31:9-10 lijkt het erop dat zijn vrouw hem verlaten heeft, als dit zo is kan de laatste kinderen van een andere tweede vrouw van Job zijn geweest. Maar dit laatste weten we natuurlijk niet zeker.

De vraag van deze week:

In de wereld wordt vaak van de Joden gezegd dat ze keiharde zakenlui zijn die als ze maar even de kans krijgen je bedriegen. In de Bijbel wordt van één Jood het tegenovergestelde gezegd, nl. dat er in hem geen bedrog is. Wie was deze Jood en waar lezen we dit in de Bijbel.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech