‹ Bijbelquiz (99)Livius Nieuwsbrief / december ›
Palestijnse leugen-archeologie
Gepubliceerd op 07-12-2011

We hadden hierop kunnen wachten (zie ook dit bericht):

Archaeologist rebuts Jewish claims about their alleged temple

[ 06/12/2011 - 09:38 AM ] (Palestinian Information Center)

OCCUPIED JERUSALEM, (PIC)-- Palestinian archaeologist Jamal Amro declared he made a discovery of 17 ancient coins that vindicated further the false story and belief of Jews about their alleged temple in occupied Jerusalem.

The coins date back to 16 AD, which means they were minted 20 years after the death of Herod the Great whom the Jews allege he built the second temple, Amro added.

He demonstrated his finding on Monday in a news conference held by the Islamic-Christian commission for the support of Jerusalem and the popular national congress of Jerusalem in Ramallah city.

The archaeologist told the attendees that these coins were found under Al-Buraq wall (wailing wall) which is claimed to be the western wall of the alleged Jewish temple.

He added this discovery confirmed that the building of the wall happened after Herod in the era of Roman ruler Valerius Gratus.

He also stated this discovery left the Jewish archaeologists in a state of shock and frustration because it just proved further their false claims and beliefs about the legend of the temple.

All archaeological discoveries that were found before this one in the Arab city of Jerusalem and around the Aqsa Mosque date back to ancient Arab and Islamic eras especially the times of Umayyad and Abbasid reigns up to the Ottoman rule, the Palestinian archaeologist said.

Kon je deze zogeheten Palestijnen nog verwijten dat ze onwetend zijn dan was het nog niet zo erg, maar hier is sprake van het opzettelijk verspreiden van verkeerde informatie. De vier (niet 17!!) gevonden muntstukken dateren uit de tijd van de Romeinse procurator Valerius Gratus (17-18 n.C. niet 16!!) en zijn gevonden door twee Israëlische archeologen en niet door Jamal Amro. Daarnaast bevestigd deze vondst, wat we al wisten uit de boeken van de Joodse historicus Fl. Josephus, dat de tempel enkele decennia na Herodes de Grote pas afkwam, dus niemand is geschokt (behalve deze pseudo-Palestijnen die weer een bewijs hebben dat dit het gebied is van de Joden). De laatste alinea is helemaal grote onzin, want er zijn al vele vondsten gedaan die het bestaan van deze tempel bevestigen. Ik vraag me dan ook af waarom deze leugens continue worden verteld, zijn ze zo wanhopig dat ze op deze manier een eigen verzonnen cultuur willen promoten.


Tags: Pseudowetenschap, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Pseudowetenschap

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij