‹ Het Tarsis van JonaChristenvervolging: Nigeria ›
Tanden als een schaap...
Gepubliceerd op 05-01-2012

Uw tanden zijn als een kudde pas geschoren schapen

die zijn opgekomen uit de wasplaats.

Alle werpen zij tweelingen,

geen van hen is zonder jongen.

Hooglied 4:2 (HSV)

Als we de beschrijvingen zien die de geliefden elkaar geven, dan moet je onwillekeurig lachen vanwege de voorbeelden die ze aanhalen. Want wat moet je nu van bovengenoemde tekst denken. Nu wil het geval dat men in die dagen nog geen tandpasta kende zoals wij tegenwoordig en dat witte tanden beslist niet iets normaals was.

Nu was het in het oude Midden-Oosten de gewoonte om schapen eerst te wassen voor ze geschoren werden en nadat de dieren langere tijd in een stoffige omgeving hadden geleefd waren ze nu weer mooi wit. Hier wordt naar gewezen. De tanden zijn zo blinkend wit als deze "pas gewassen schapen". Maar de vergelijking gaat verder want de schapen zijn zo gezond dat ze niet een kleintje werpen, maar zelfs twee wat een teken van voorspoed is. Vandaar dat er nog als toevoeging is, dat geen van deze schapen zonder jongen is. Hiermee wordt aangegeven dat de tanden ook gezond zijn, zonder gaatjes of rotte kiezen. Kortom het gebit is in een perfecte staat.


Tags: Hooglied, Lichaam, Schaap, Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken