‹ Dominee: werk of roepingAls de blos van een granaatappel ›
Bijbelquiz (105)
Gepubliceerd op 15-01-2012

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

In Mat. 21:19; Mark. 11:13-14 lezen we dat Jezus tegen een vijgenboom praat. De vraag was een klein beetje misleidend omdat over "bomen" werd gesproken, maar dat was of jullie wel goed zouden opletten.

De vraag van deze week:

Meestal heb ik een aantal vragen in voorraad, zodat ik niet op het laatste moment een vraag hoef te verzinnen. Maar deze week kreeg ik spontaan van mijn zwager (die dus niet mag reageren!) een vraag die ik jullie niet wil onthouden. Als er een kleine op komst is zijn de aanstaande ouders vaak al weken van te voren druk bezig met het verzinnen van een naam. In de Bijbel kreeg ieder kind ook een naam die dan na de geboorte bekend werd gemaakt. Nu zijn er een aantal uitzonderingen hierop, verschillende ouders kregen voor de bevalling opdracht om hun kind een bepaalde naam te geven, dit gebeurde zowel door God rechtstreeks, dan wel via een engel of een visioen. De vraag is, hoeveel kinderen kregen op deze manier al voor hun geboorte een naam en waar staat het in de Bijbel.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij