‹ Wie is de Sulammitische in HoogliedGoed in Gods ogen? ›
Bijbelquiz (106)
Gepubliceerd op 22-01-2012

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Zoals in de reacties al naar voren kwam was het een heel gepuzzel, waarbij men niet schroomde om sommige namen meermalen te noemen. Zelf was ik tot de volgende oplossing gekomen:

Nu was de vraag van welke kinderen "vóór" de bevalling de naam werd gegeven en de andere genoemde passages zoals Jes. 8:3, Hos. 1:4, 6, 9 werd de naam pas ná de geboorte bekend. Los hiervan denk ik dat we hiermee wel alle namen hebben verzameld van kinderen die een naam kregen welke door God was bepaald.

De vraag van deze week:

Als er op het nieuws sprake is van een oorlog dan zie je vaak dat er allerlei kaarten worden getoond om te laten zien hoe de toestand is ter plekke is. Dat dit niet van de laatste jaren is, blijkt uit het feit dat ook al in de Bijbel kaarten werden getekend om deze reden. De vraag is dan ook om welk land of stad gaat het en natuurlijk waar in de Bijbel staat het.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij