Bijbelquiz (107)

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Tineke had (zoals gewoonlijk) gelijk dat ik de passage in Ezechiël 4 bedoelde waar de profeet op een kleitablet Jeruzalem moest afbeelden.

De vraag van deze week:

Bidden doen we meestal als we iets willen en het dan vragen aan God. En soms zie je dat men voor de meest gekke dingen bidt. Zo was er een groep mensen die tot God baden voor Zijn zegen omdat ze een onschuldig iemand gingen vermoorden. De vraag is dan ook wie waren deze mensen en wie gingen ze vermoorden en op welke manier.

Tags:

4 comments

 1. tineke’s avatar

  ik denk dat je de scheepslieden uit Jona 1bedoelt. “leg geen onschuldig bloed op ons”, baden zij de HEERE en ze wierpen Jona in zee.
  Hun gebed is verhoord want Jona bleef leven.

 2. Mischa’s avatar

  Ja, dat dacht ik ook, maar technisch gezien is Jona niet vermoord. Hij leefde namelijk nog.

 3. tineke’s avatar

  Dat heeft JP ondervangen door te vragen naar mensen die iemand “gingen” vermoorden. Ze hebben hem niet kunnen doden. Daarom schreef ik : “hun gebed is verhoord”

 4. JP vd Giessen’s avatar

  Het antwoord is hier te vinden.

Comments are now closed.