‹ Wantrouw uw broeders en zustersBijbelquiz (112) ›
Gevolgen van abortus
Gepubliceerd op 03-03-2012

Wie onrecht doet, laat hij nog meer onrecht doen. En wie vuil is, laat hij nog vuiler worden. En wie rechtvaardig is, laat hij nog meer gerechtvaardigd worden. En wie heilig is, laat hij nog meer geheiligd worden. (Openbaring 22:11)

Afgelopen week stuitte ik op een artikel van het ND met de titel "Ethici bepleiten 'abortus na geboorte'".

Na het lezen van dit artikel stond ik versteld hoe een redelijk denkend mens dit toch kon zeggen en moest ik toch echt denken aan Openbaring 22:11.

Na wat zoeken op internet vond ik gelukkig een publicatie van die ethici zelf.

Hier wordt duidelijk gezegd dat zij het Nederlandse Groninger Protocol als voorbeeld nemen. Het is namelijk alleen maar eerlijk om een kind met het syndroom van down - die nooit optimaal levensgeluk zal verkrijgen - het lijden te besparen! Het is namelijk een enorme last voor het kind en voor de familie om deze ziekte te hebben.

Helaas zijn niet alle gevolgen voor een kindje al in de baarmoeder te zien, dus moet het mogelijk zijn om een abortus te plegen na de geboorte - als je ziet of het kind volledig gezond is.

De schrijvers kiezen voor de term na-de-geboorte-arbortus (after birth abortion) i.p.v. kindermoord (infanticide) om de status van dat kind weer te geven, want die verschilt niet zoveel met die van een foetus! Een baby kan dus nog niet als 'persoon' gezien worden.

Een baby - of foetus - is slechts een mogelijk, toekomstige persoon. En als die mogelijk, toekomstige persoon niet hetzelfde levensperspectief als ons, kun je beter het leven beëindigen zodat niemand geschaad kan worden.

Is het dan niet schadelijk om een kind te vermoorden? Nee, zeggen de schrijvers, want een baby is nog geen persoon en zal daarom ook geen schade van zijn dood hebben, daarmee is de schade voor de mensheid verholpen.

En de conclusie zeggen ze nog wel dat ze niet zeggen tot wanneer je een na-de-geboorte-abortus kunt doen en dat het geen alternatief is voor algemene abortus. Het is een soort uitbreiding

Het lijkt me duidelijk dat dit een rechtstreeks gevolg is van abortus (nog wel een gevolg van ons land) en ik vraag me af waar dit ophoudt.

Het doet me altijd wel goed dat er -gelukkig-  ook onderzoeken zijn die bewijzen dat abortus bij Spina Bifida niet nodig is. En dat er interviews zijn met zulk soort personen die gewoon(!) volwassen zijn geworden, die een gewoon leven hebben, omdat ze de kans tot leven kregen.

Enkele recente artikelen:

2 maart ND- Ethici bepleiten ábortus na geboorte'

3 maart ND-  Zinvol leven met Spina Bifida

27 februari Journal of medical ethics- After- birth abortion: why should a baby live?


Tags: Abortus, Nieuws, Ziekte
Gerelateerde onderwerpen: Abortus, Ziekte

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken