Bijbelquiz (112)

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

De vraag was blijkbaar lastiger dan ik had gedacht, want weliswaar kun je David een verzetsstrijder noemen, maar hij is niet gevangen genomen door de Filistijnen. De persoon die ik bedoelde was Bar-abbas die door de Romeinen samen met andere opstandelingen gevangen was genomen omdat die tijdens een oproer hadden gemoord (Mark. 15:7). Bij de vraag door de Romein Pontius Pilatus wie vrijgelaten moest worden, koos het publiek voor Bar-abbas.

De vraag van deze week:

Als je koning wordt zijn daar allerlei rituelen die daarbij horen. Eentje daarvan is de zalving van de toekomstige koning, soms was dat al jaren van te voren, dus is het altijd opletten wanneer dat voor het eerst gebeurde. De vraag is dan ook welke persoon Salomo zalfde.

Tags:

3 comments

  1. Mischa vd Giessen’s avatar

    Zadok de priester. (Koningen 1:39)

  2. Frank’s avatar

    De priester Sadok liet de hoorn met olie uit de tent halen en zalfde Salomo.

  3. JP vd Giessen’s avatar

    Het antwoord is hier te vinden.

Comments are now closed.