‹ Livius Nieuwsbrief / aprilBijbelquiz (117) ›
De traditie van Pasen
Gepubliceerd op 06-04-2012

Wat is het toch mooi dat er de laatste jaren – naar mijn idee – steeds meer aandacht komt voor

Pasen. Afgelopen witte donderdag was er een prachtige musical in Rotterdam georganiseerd door de EO. Radio 1 vraagt zeker al twee weken wat jouw “Mattheüs moment” is (je weet wel, want Paastijd is Bachtijd!). Er komt ook veel aandacht van scholen uit, want “we moeten Pasen bewaren, zodat we onze vrije dagen houden”.

Dit is allemaal heel mooi en ik geloof echt dat er weer een verplaatsing komt naar het echte Paasverhaal. Namelijk dat Jezus opstond uit de dood, hoe mooi is dat?

Kerken lijken er ook meer dan ooit aandacht aan te besteden en ik zie hier in de randstad tientallen sing-inns, kerkdiensten en meditatiemomenten om dichter naar God toe te treden. Prachtig.

Ik hoop dat mensen dit dichter brengt bij het Paasverhaal, zodat ze ook het “Goede Vrijdagverhaal” horen. Wat nog geen "traditie" is in Nederland.

Namelijk dat Jezus leed voor ons, dat Hij naar de aarde voor ons is gekomen. Hij heeft een leven geleid waarvan wij kunnen leren, Hij heeft een leven zonder zonden geleid zodat wij gered konden worden. Opdat Hij onze pijn op zich zou nemen.

Vandaag mogen we daarom het mooiste, maar tegelijkertijd het meest gruwelijke, moment uit de hele geschiedenis herdenken. Het moment dat Jezus stierf, het moment dat Jezus riep “het is volbracht”! En zo is het, alles is in Hem volbracht

Goede Vrijdag!


Tags: Feesten, Pasen
Gerelateerde onderwerpen: Pasen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs