‹ Livius Nieuwsbrief / juniBijbelquiz (125) ›
Romeinenfestival
Gepubliceerd op 03-06-2012

Vandaag en morgen is in Nijmegen het tweejaarlijkse Romeinenfestival. Het interessante is dat je een duidelijk beeld krijgt van hoe het leven ten tijde van de Romeinen  er aan toe ging.

Deze keer waren hoogtepunten een schip op ware grote, gladiatorengevechten en optredens van de Romeinse soldaten. Tevens werd aandacht besteed aan de voedingsgewoonten, zei het dat veel was aangepast aan de meer moderne keuken. Bij de gladiatorengevechten bleek dat ook daar de publiciteit op de voet wordt gevolgd want er was ook een vrouwelijk gladiatrice bij, die volledige volgens de wetenschappelijke inzichten was gekleed (dus niet topless zoals we in de vele kranten lezen).

De opzet was dit jaar grootser dan de vorige keren en dankzij het mooie weer had ik het gevoel dat er meer bezoekers waren dan ooit. Bij de stands kon meer veel informatie krijgen over het leven en ook de vele reënactors waren bereid om iets over hun kleding of over andere zaken betreffende de Romeinen te vertellen.

Het enige grote nadeel was dat veel bezoekers met een suïcidale drang  (en dan vooral de fotografen) meenden om op de demoterreinen te lopen terwijl men daar bezig was om de verschillende gevechtstechnieken te laten zien, terwijl anderen pontificaal voor de andere bezoekers gingen staan, zodat die weinig zagen. Dit jaar heb ik om die reden minder foto's kunnen maken dan vorige keren, voor hen die geïnteresseerd zijn kunnen de mooiste hier vinden.


Tags: Algemeen, Evenementen, Romeinen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Cadeauwinkel