Bijbelquiz (128)

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Het is in ieder geval zeker dat de jongen uit Sunem (2 Kon. 4:8-37) die overleed aan een zonnesteek nieste. Wat betreft het “niezen” van de Leviathan (Job 41:9) wordt meer de zware ademhaling bedoeld, het geluid dat hierbij wordt geproduceerd is kenmerkend voor veel dieren die in het water leven, denk bv. aan de walvis, maar ook aan reptielen zoals de krokodil. Ik geloof dat hiervoor in het Nederlands geen woord is en dat verklaart waarom zoveel omschrijvingen zijn gegeven in de verschillende vertalingen.

De vraag van deze week:

In de Bijbel worden veel muziekinstrumenten genoemd. De vraag is dan ook welk muziekinstrument wordt genoemd dat God bespeelde.

Tags:

2 comments

  1. Jan en Christien’s avatar

    Daar waar God gebruik maakt (laat maken) van een muziekinstrument, is er altijd sprake van een bazuin (Openbaringen). In het boek Exodus klinkt Gods stem zelfs als luid bazuingeschal op de berg Sinaï.

  2. JP vd Giessen’s avatar

    Het antwoord is hier te vinden.

Comments are now closed.