‹ Deportatie of ballingschap?Curiosity vs Abortus ›
Bijbelquiz (134)
Gepubliceerd op 05-08-2012

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Het was een hele moeilijke vraag waar niemand een goed antwoord op kon geven. De stenen die je ziet zijn de zogenaamde Asherah's, de gewijde palen die men niet mocht vereren. Nu is het zo dat dit niet helemaal het correcte antwoord is, want de foto is genomen bij de Hathor tempel in de Timna wadi. De naam zegt het al, het was een Egyptische tempel die later werd gebruikt onder de Midianieten. Hierdoor veranderden de afgodsbeelden langzaamaan van naam en betekenis. Voor hen die naar Israël gaan, het ligt helemaal in het zuiden en het is een groot terrein waar je veel moet klimmen als je alles wilt zien.

De vraag van deze week:

De vraag van deze week is tevens de laatste in de reeks, want ook de medewerkers van de website nemen even helemaal rust en in september beginnen we met een nieuwe reeks vragen. De vakantie vraag is voor sommige mensen was één gouden kalf niet voldoende. Deze persoon maakte er meerdere en deed voorkomen dat zijn/haar kalveren het volk uit Egypte had geleid. Wie is deze persoon en om hoeveel gouden kalveren gaat het.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin