De Tabernakel

In Exodus 26 en de hoofdstukken daarna wordt in detail een beschrijving van de tabernakel gegeven. In de loop der tijd zijn al veel modellen hiervan gemaakt om een en ander te visualiseren. Zo kan men in het Timnapark in het zuiden van IsraĆ«l zelfs een replica vinden op ware grootte. Helaas zijn de meeste van deze replica’s erg onnauwkeurig, veel details worden volledig overgeslagen en diverse onderdelen worden compleet anders gemaakt.

De afgelopen jaren ben ik regelmatig begonnen om deze hoofdstukken te bestuderen, maar nooit echt goed afgemaakt. Dankzij moderne technieken is het nu mogelijk om op je computer een replica te maken waar je doorheen kan lopen. Het idee is dan ook opgevat om met behulp van deze technieken na de zomer wat meer te gaan bloggen over de tabernakel. Voor een voorproefje kun je alvast wat afbeeldingen hier vinden.

Tags: , ,