‹ Christelijke, wetenschappelijke artikelen online.Har Karkom ›
Bijbelquiz (135)
Gepubliceerd op 02-09-2012

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

De vraag was minder moeilijk dan ik had gedacht, het was Jerobeam, de eerste koning van het 10-stammenrijk, die twee gouden kalveren liet maken om zo te voorkomen dat zijn onderdanen naar Jeruzalem afreisden. We kunnen het lezen in 1 Koningen 12:28.

De vraag van deze week:

Sommige mensen zijn bijgelovig en als ze iets zien wat ze niet kunnen verklaren komen ze meteen met allerlei gekke gedachten. Zo zijn er enkelen in de Bijbel die meenden een spook te zien. Maar wat zagen ze nou echt en waar komt dit voor in de Bijbel.

Some people are superstitious and if they see something they can not explain they have immediately all kinds of crazy thoughts. There are some in the Bible who thought they were seeing a ghost . But what did they really see and where is it in the Bible.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech