Bijbelquiz (135)

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

De vraag was minder moeilijk dan ik had gedacht, het was Jerobeam, de eerste koning van het 10-stammenrijk, die twee gouden kalveren liet maken om zo te voorkomen dat zijn onderdanen naar Jeruzalem afreisden. We kunnen het lezen in 1 Koningen 12:28.

De vraag van deze week:

Sommige mensen zijn bijgelovig en als ze iets zien wat ze niet kunnen verklaren komen ze meteen met allerlei gekke gedachten. Zo zijn er enkelen in de Bijbel die meenden een spook te zien. Maar wat zagen ze nou echt en waar komt dit voor in de Bijbel.

Some people are superstitious and if they see something they can not explain they have immediately all kinds of crazy thoughts. There are some in the Bible who thought they were seeing a ghost . But what did they really see and where is it in the Bible.

Tags:

5 comments

 1. Jan en Christien’s avatar

  In Matt. 14:22-31 loopt Jezus over het water. Zijn discipelen dachten dat het een spook was (Zij schreeuwden van angst en dachten dat het een spook was…).
  Vaker doen zich in de Bijbel spookachtige verschijnselen voor meestal in de vorm van geesten (1 Sam.28:7; Job 4:15)

 2. Jan Jaap’s avatar

  Ik sluit me aan bij Jan en Christien.

 3. JP vd Giessen’s avatar

  Het antwoord is hier te vinden.

 4. JP vd Giessen’s avatar

  The answer for all my English readers is here

 5. Pingback from September: Spring comes to Biblical Blogaria - Sansblogue on October 1, 2012 at 6:48 pm

  [...] Bible Quiz the first question looks much more useful and interesting than the usual trivial trivia Bijbelquiz (135) this is a quiz that even we introverts could enter (if, in my case, I could read Dutch better ;) [...]

Comments are now closed.