‹ ReukofferaltaarBijbelstudie en virtuele werelden ›
Brandofferaltaar (2)
Gepubliceerd op 10-09-2012

Hij moet het namelijk naast het altaar werpen, aan de oostkant, op de ashoop.

Leviticus 1:16 (HSV)

We hebben al eerder geschreven over het brandofferaltaar, deze keer iets over wat er met de restanten van het offer werd gedaan. In bovengenoemd vers van Leviticus lezen we dat de restanten ten oosten van het altaar op een ashoop geworpen moest worden. Daar de ingang van het voorhof ook aan de oostkant lag, moet deze ashoop dus tussen de ingang en het altaar hebben gelegen. We zien dit in onderstaande foto.

De reden dat deze ashoop oostelijk moest liggen is duidelijk, want op deze manier kon het snel via de in- uitgang van het voorhof verwijderd worden naar een definitieve plek. Daarnaast hadden de priesters vrije ruimte over aan de andere drie kanten. Op de detailfoto hieronder is bovendien nog eens goed te zien dat het altaar groot genoeg is om een complete stier op te leggen.


Tags: Bijbelstudie, Brandofferaltaar, Leviticus, Tabernakel, VWtabernakel
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelstudie, Brandofferaltaar, Tabernakel

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken