‹ Brandofferaltaar (2)Sporen van God #4 Hoe zit het dan met wonderen? ›
Bijbelstudie en virtuele werelden
Gepubliceerd op 12-09-2012

Bezoekers van mijn weblog zullen hebben gemerkt dat ik de laatste tijd veel over de tabernakel heb geschreven en daar al regelmatig heb laten merken dat deze wordt nagebouwd in een virtuele wereld. Van verschillende zijde heb ik reacties gekregen wat dat nou precies is.

Mensen die de film The Matrix hebben gezien, krijgen al een beetje een beeld van een virtuele wereld. Je kunt zoiets het beste vergelijken met een echte wereld die driedimensionaal is nagebouwd in een computer en via een soort browser kan men daarin rondlopen. Bekende voorbeelden zijn the Sims en Second Life. Je kunt er doorheen lopen net als een echte wereld, zie je iemand anders (een avatar) dan kun je met die praten, maar wat belangrijker is, je ziet de omgeving met zijn gebouwen en kan deze van alle kanten bekijken. De vuurkolom zie je boven de tabernakel bewegen, je ziet de vlammen van het brandofferaltaar, de rook van het reukoffer bewegen en nog veel meer zoals palmbomen en water dat beweegt door de wind.

Door zo'n realistische wereld is het mogelijk om ook onderwerpen als de tabernakel uit de Bijbel te visualiseren en het vele malen duidelijker te maken dan in commentaren staat, want je ziet het voor je. Door het plaatsen van borden worden bezoekers bovendien op de hoogte gebracht van wat zij zien en waar het in de Bijbel staat. Het is zelfs mogelijk om robots te bouwen die eruit zien als mensen die als gidsen je rondleiden en je (eenvoudige) vragen beantwoorden.

Veel van deze technieken worden nu al gebruikt in de film en gameindustrie en in de nabije toekomst zal dit alleen maar realistischer worden doordat met 3D-brillen en hologrammen men zich werkelijk waant in zo'n virtuele wereld. Tegen die tijd zullen deze dan ook deels de commentaren vervangen omdat de geïnteresseerden zelf kunnen rondlopen en de tabernakel of andere gebouwen uit een ver verleden kunnen bestuderen. De webmasters van Aantekeningen van de Bijbel denken dan ook dat ze nu al moeten gaan investeren in dit soort technieken zodat bezoekers zo nog een beter beeld krijgen wat met bepaalde Bijbelpassages wordt bedoeld.

Zolang deze wereld nog niet openbaar is gemaakt kan men de voortgang volgen op FaceBook en op deze pagina.


Tags: VWtabernakel, Website news

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij