‹ de palmboom van DeboraMet vakken zult gij de ark maken... ›
Bijbelquiz (141)
Gepubliceerd op 14-10-2012

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

De dame die in zo'n groot vat, in sommige vertalingen efa genoemd, had de symbolische naam Goddeloosheid (Zacharia 5:5-8). Volgens verschillende commentaren wordt met haar alle goddelozen bedoeld, terwijl anderen denken dat het om de goddelozen onder de Joden gaat. Ik zag nog een vergelijking met de doos van Pandora, maar denk dat dit te vergezocht is. Logischer is de opmerking van een van de inzenders dat "De verdorvenheid wordt (uit Juda/Israël) weggevoerd naar Sinear (=Babylon). Is dit een verbeelding van de zuiverende werking van de Babylonische ballingschap?" Sinear of Babylonië vertegenwoordigt in de Bijbel de Gods vijandige wereldmacht (cf. Gen. 10:10; 11:2; Opb. 17:5). Ze wordt uit het heilige land (cf. Zach 2:12) weggehaald en gebracht naar de plek waar ze thuishoort en daarmee wordt het land voorbereid op de komst van de Heer (cf. Zach. 2:13).

The lady in the vessel has the symbolic name Wickedness (Zach. 5:5-8).

De vraag van deze week:

In de Bijbel zien we heel wat verschillende soorten verbonden, zo was er een man die met God een verbond sluit om te scheiden van zijn vrouw, hij gaat daarbij zelfs zover dat ook anderen mannen worden overreed om van hun vrouwen te scheiden. Wie was deze man en waar staat het in de Bijbel.

In the Bible there are many types of covenants with God. One of these was made by a man who wanted to divorce of his wife and persuaded other men to do the same. What is the name of this person and where in the Bible you can read this story.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs