‹ KomijnSippenhaftung ›
Bijbelquiz (143)
Gepubliceerd op 28-10-2012

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Verschillende stuurden foutieve antwoorden per mail en een enkeling gaf een foutief antwoord op de blog. Slechts een jonge dame raadde wie de holbewoners waren, maar gaf geen antwoord op hoe ze heetten. Eigenlijk was de vraag niet moeilijk als je logisch nadacht, in de Bijbel zijn de Horieten de enigen die als holbewoners werden bestempeld. Zou je gaan zoeken naar namen dan kom je snel op Aholibama, de dochter van Ana de Horiet, die trouwde met de bekende Ezau (Gen. 36: 2, 25). Lees vooral het hele hoofdstuk, want dan zul je merken dat Ana die eerst een Heviet wordt genoemd, later een afstammeling wordt genoemd van de Horieten.

In Genesis 36 you read that Aholibama, the daughter of Ana the Horite, married with Esau. Horites where cave-dwellers and this woman was the cave-girl in our question.

De vraag van deze week:

In de Bijbel worden veel oorlogen en gevechten genoemd. Echter na deze overwinning liep het volk sluipend door de straten alsof het voor de strijd was gevlucht, terwijl hun koning in diepe rouw was. Het was dat een legeroverste zich hier aan ergerde en zijn koning opriep om het volk te laten zien dat hij van hen hield en niet van de vijand. Over welke gebeurtenis hebben we het en waar in de Bijbel staat het.

In the Bible we read much about all kinds of war en fightings. But after this victory, the people made their way back as if they were ashamed for flying from the war, while their king was in mourning. One of the generals was frustrated about this and told the king he must show his love for the people and not for his enemy. Where do we find this story in the Bible.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs