‹ Christenvervolging: Het beginLivius Nieuwsbrief / november ›
Herfst
Gepubliceerd op 30-10-2012

Herfst komen we nauwelijks tegen in de Bijbel, de enige keer dat we het woord zelf tegenkomen is in Judas 12 "Zij zijn als bomen in de late herfst, zonder vrucht, tweemaal gestorven en ontworteld" (HSV). Daarnaast wordt nog enkele keren de symptomen van de herfst, nl. het afvallen van de bladeren genoemd (Ps. 1:3; Jes. 64:6; Ezech. 47:12). De reden hiervoor is simpel in Israël en andere landen die in de Bijbel worden beschreven is er geen herfst omdat het subtropische landen zijn. Sommige bomen behouden daar het hele jaar hun bladeren, terwijl anderen in de winter hun bladeren verliezen.


Tags: Herfst, Natuur, Seizoenen
Gerelateerde onderwerpen: Herfst, Natuur, Seizoenen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Rachelle Stephanie