Bijbelquiz (144)

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Het was inderdaad David die rouwde om zijn zoon Absalom, die in opstand was gekomen tegen zijn vader en daarbij het leven liet. Het volk dat trouw was gebleven aan David wist met deze houding van hun koning geen raad en liep sluipend door de straten. We kunnen dit lezen in 2 Sam. 18:33 t/m 19:8.

The answer is in 2 Sam. 18:33-19:8 where king David is mourning about his son Absolom.

De vraag van deze week:

Omdat sommigen de vragen van de laatste weken erg moeilijk vonden, deze keer (denk ik) een makkelijker vraag. In de Bijbel lezen we over verschillende engelverschijningen. Nu was er ook zo’n verschijning aan een Romeins officier en de vraag is dan ook wie was die officier en wat vertelde de engel hem.

This week an easy question. In the Bible there are several stories about angels who appear to men. One such an appearance was with a Roman officer. What’s his name and what did the angel tells him.

Tags:

3 comments

 1. Jasperina’s avatar

  Volgens mij bij Cornelius, die de opdracht krijgt om Petrus uit Joppe te halen. Petrus zou Cornelius verder helpen en dat gebeurt ook…

 2. Jaap-Jan Flinterman’s avatar

  De Romeinse officier heet Cornelius. De engel die hem verschijnt, instrueert hem mannen naar Joppe te sturen om Simon Petrus uit te nodigen. Het verhaal is te lezen in Handelingen 10.

 3. JP vd Giessen’s avatar

  Het antwoord is hier te vinden.

  The answer is here.

Comments are now closed.