‹ Bijbelquiz (148)God en mensgod ›
De wereld vergaat op 31 december 2012
Gepubliceerd op 13-12-2012

Tenminste dan eindigt mijn scheurkalender en omdat er geen dag achter zit moet de wereld wel vergaan. We lachen om deze kromme beredenering, maar massa's mensen laten zich inspireren door de vele media die een soortgelijk iets zeggen over een (niet "de") Maya-kalender die stopt op 21 december 2012. Omdat deze kalender stopt wil niet zeggen dat de wereld vergaat, het wil alleen maar zeggen dat volgens de Maya-rekening er daarna weer een nieuwe periode komt, net zoals wij de scheurkalender van 2012 vervangen door een van 2013.

Ik verwonder me dan ook iedere keer weer hoe mensen zich door dit soort onzin laat verleiden en nog meer dat er vele christenen zijn die dit soort onzin geloven omdat het in de media verschijnt. Ik vraag me dan af of ze nog wel in de Bijbel lezen, bijvoorbeeld een tekst als "Maar die dag en dat uur is aan niemand bekend, ook aan de engelen in de hemel niet, maar alleen aan Mijn Vader" (Mattheus 24:36 HSV) die over dit onderwerp gaat, stelt iets heel anders.


Tags: Algemeen, Pseudowetenschap
Gerelateerde onderwerpen: Pseudowetenschap

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech