‹ De kerk en “onze” vluchtelingenAanbidding, zang en muziek in de kerk ›
Bijbelquiz (150)
Gepubliceerd op 23-12-2012

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

De vraag leek zo eenvoudig en verschillenden hadden per email al aangegeven dat het waarschijnlijk een strikvraag moet zijn omdat het zo eenvoudig was. Ik moet bekennen dat het inderdaad zo was, want in de Bijbel lezen we alleen de naam Dina als dochter van Jakob (Gen. 30:21) maar lezen we verder dan zien we dat als aan Jakob bekend wordt gemaakt dat Jozef "is gedood" "al zijn zonen en al zijn dochters stonden op om hem te troosten" (Gen. 37:35) de vraag is dus of hij meerdere dochters had waarvan we de naam niet kennen, of dat hier over zijn schoondochters wordt gesproken.

Only from the daughter Dinah the name is known, but in Gen. 37:35 we read about daughters, the question is if this passage is about his natural daughters or about the wifes of his sons.

De vraag van deze week:

Met de kerstdagen voor de deur heb ik maar weer eens een vraag bedacht die over deze periode gaat. De vraag is dan ook uit welke richting kwamen de wijzen toen ze Bethlehem ingingen.

It's Xmas time. The question: from which direction the wise men came when they found Jesus, ie. entered Bethelehem.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen