‹ VertrouwenAanbidding ›
De prijs die bekeerde Iraniërs hebben betaald voor christendom en rechtvaardigheid
Gepubliceerd op 25-12-2012

In deze periode zullen meerdere artikelen verschijnen op deze weblog over asielzoekers, wat wordt hierover geschreven in de Bijbel en wat is de visie van verschillende mensen over dit thema en enige getuigenissen. Vandaag een verslag van de organisatie Rahe Salib over de achtergrond waarom sommigen zijn gevlucht.

De moslim Iraniërs hebben met hun bekering tot het christendom een zeer hoge prijs betaald en hebben vaak hun leven op deze weg opgeofferd. Met de aanvang van de Islamitische revolutie in Iran, tegelijk met de strijd tegen en aanval op de Bahai gelovigen, is het moorden van christelijke voorgangers begonnen.

Dit is de prijs die de tot het Christendom bekeerde Iraniërs hebben betaald. Deze broeders en zusters geloofden in de blijde boodschap van Jezus Christus, die de kerk door de eeuwen heen heeft verkondigd. Zij zijn voor ons een voorbeeld en wij moeten het zaad dat zij hebben geplant laten groeien.

Rahe Salib (ماهنامه راه صلیب) is een organisatie die christelijke Iraniërs ondersteund met een kwartaalblad in het Farsi en in Nederland ook verschillende huisgemeentes heeft waar Iraanse asielzoekers diensten in hun eigen taal kunnen bezoeken. Meer over deze organisatie kunt u hier vinden.


Tags: Asielzoekers, Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken