‹ Bijbelquiz (157)Bijbelquiz (158) ›
Bloggen over je geloof (3)
Gepubliceerd op 13-02-2013

Op internet zijn heel wat blogs te vinden van mensen die schrijven over hun geloof en sinds een paar maanden hebben verschillenden zich verenigd een een groep. Sommigen van hen schrijven over alledaagse dingen, anderen schrijven stukjes over foto’s die ze hebben gemaakt, maar kenmerkend is dat ze het allemaal doen met hun geloof als uitgangspunt. Bij mij kwam de vraag op waarom zij dit doen, wat hun beweegredenen zijn. Verschillende hebben hierop gereageerd en zullen deze maand op deze weblog hierover schrijven. Vandaag is het Marja Verschoor-Meijers van de weblog “Frisse Kijk Op Oude Waarheden“.

‘Een blogger van het eerste uur’, zo noem ik mezelf wel eens. Ik ben namelijk al in 2006 begonnen met bloggen. Eerst schreef ik alleen in het Engels en later ben ik, op verzoek, ook een Nederlandstalige blog begonnen: Frisse Kijk op Oude Waarheden. De aanleiding was de uitgifte van mijn eerste Engelstalige boekje over de Tien Geboden in de USA.

In het begin was de blog een manier om wat meer te vertellen over de boekenserie waar ik mee bezig was (en nog ben). Weldra begon ik ook korte, eenvoudige overdenkingen te schrijven en in de afgelopen jaren heb ik daarnaast ook vele blogseries geschreven over Bijbelse onderwerpen, zoals de doop, de Heilige Geest, het Koninkrijk van God etc. In het begin had ik geen lezers en zeker geen reacties, maar dat is langzaam maar zeker veranderd. Inmiddels zijn mijn blogs bijna 70.000 keer bekeken en is er een vaste kring lezers. Mijn posts zijn kort maar krachtig. In tegenstelling tot veel vrouwelijke blogger collega’s schrijf ik zelden of nooit over persoonlijke belevenissen en gevoelens. Het is mijn verlangen om een frisse kijk op Bijbelse waarheden, principes en beloftes te geven, die uit te leggen en bovenal praktisch te maken.

Ik ben in 2001 tot levend geloof gekomen en heb mij vanaf dat moment enorm verdiept in de Bijbel. Ik ben geen theoloog of dominee, maar ik probeer op zo eenvoudig mogelijke wijze mijn liefde voor het Woord van God te delen met mijn lezers. Uiteraard in de hoop dat zij met vernieuwde belangstelling zullen gaan lezen en ontdekken welk een rijke erfenis God ons in Zijn Woord gegeven heeft.

Blogging is een van de eenvoudigste manieren om meditaties, overdenkingen, Bijbelstudies en bemoedigende woorden via het internet te verspreiden. De lezer kan thuis rustig nadenken, Bijbelgedeelten opzoeken en posts door mailen aan vrienden en bekenden of delen via sociale media zoals Facebook en Twitter.Het (geestelijke) doel van mijn blogs is onder andere:


Tags: Aan het woord, Algemeen, Geloof
Gerelateerde onderwerpen: Geloof

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken