‹ Livius Nieuwsbrief / juliNaar de bron ›
Bijbelquiz (176)
Gepubliceerd op 07-07-2013

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

De beeldvraag van vorige week was toch moeilijker dan ik had gedacht. De foto is genomen in het bekende holocaust museum Yad Vashem in Jeruzalem. De naam van dit museum is ontleend aan Jesaja 56 vers 5 waar wordt gesproken over "een gedenkteken en een naam" en als je verder leest dan weet je meteen waarom dit een toepasselijke naam is: "Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is", waarmee men dus wil aangeven dat de vele Joden die zijn omgekomen niet vergeten mogen en zullen worden.

De vraag van deze week:

Jezus had vele tegenstanders die verschillende pogingen deden om Hem te vermoorden. Hoe vaak hebben ze geprobeerd Jezus te stenigen en waar vind je dat in de Bijbel.


Tags: Bijbelquiz, Bijbelquiz2
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin