‹ Madmen in de BijbelDe acacia ›
Dubbel vruchtbaar
Gepubliceerd op 06-08-2013

De tweede gaf hij de naam Efraïm. Want, zei hij, God heeft mij vruchtbaar doen worden in het land van mijn verdrukking.

Gen. 41:52 HSV

Soms kom je leuke dingen tegen die eigenlijk niets direct met de Bijbel te maken hebben. Zo heb ik regelmatig met enkele medewerkers van de christelijke organisatie "Double Harvest" contact. Ze geven niet zoals veel organisaties in de ontwikkelingshulp geld maar geven ook hun expertise en zorgen ervoor dat de lokale bevolking na enige periode zichzelf kunnen behelpen. Dit doen ze door het opzetten van landbouw- en veeteeltprojecten. Ze doen dit op een commerciële wijze en met de opbrengsten starten ze nieuwe projecten op. Daarnaast verbreidt Double Harvest Nederland ook het Evangelie van Jezus Christus, vandaar de naam dubbele oogst. Nu wil het geval dat, omdat deze organisatie zo succesvol is, er ook veel tegenstand is, want iedereen wil graag eraan verdienen en dat betekent dat dit mooie werk soms moeizaam gaat.

Toen ik dan ook van de week bovenstaande tekst in mijn Bijbel las en daarbij de opmerking dat de betekenis van Efraïm "dubbel vruchtbaar" is moest ik meteen aan deze organisatie denken. Hoe ze ondanks de verdrukking en tegenwerking vruchtbaar zijn geworden. Wilt u meer weten, kijk dan eens op hun website en misschien voelt u zich ook aangetrokken en wilt u meehelpen.


Tags: Efraïm, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Efraim

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs