Bijbelquiz (187)

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Zover ik heb kunnen nagaan zijn er 2 boekverbrandingen die in de Bijbel worden genoemd en wel in Jeremia 36:23-32 en Handelingen 19:19.

De vraag van deze week:

Het zal je maar gebeuren, je schoondochter is een prostituee en chanteert je dan ook nog eens hiermee. Wie overkwam dit in de Bijbel.

Tags: ,

Stuur naar Twitter

5 comments

 1. Demanet’s avatar

  Gen 38,24

  Het gebeurde ongeveer drie maanden later dat men Juda vertelde: Tamar, uw schoondochter, heeft hoererij bedreven en zie, ze is ook zwanger door die hoererij. Toen zei Juda: Breng haar de stad uit en laat haar verbrand worden!

 2. Bouke Hageman’s avatar

  Dat was Juda, maar dat had hij aan zichzelf te danken. Twee van zijn zonen waren gestorven toen ze met haar getrouwd waren. Toen de derde oud genoeg was om met haar te trouwen, een zognaamd zwagerhuwelijk, liet hij dat niet toe. Toen Tamar dat bemerkte, verleidde ze Juda. Ze werd zwanger van hem. Later confronteerde ze hem met het feit dat ze zo gehandeld had omdat hij haar zijn derde zoon onthouden had.

 3. Nicole’s avatar

  Het overkwam Juda en zijn schoondochter was Tamar. Genesis 38:24

 4. JP vd Giessen’s avatar

  Het antwoord is hier te vinden.

Comments are now closed.