Bijbelquiz (188)

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Het was inderdaad Juda, met zijn schoondochter was Tamar (Genesis 38:15).

De vraag van deze week:

Jezus zei expliciet tegen deze vrouw dat ze Hem niet mocht aanraken. Wie was die vrouw en bij welke gelegenheid was dat.

Tags: ,

Stuur naar Twitter

8 comments

 1. Nicole’s avatar

  Marcus 5:27 De bloedvloeiende, onreine vrouw

 2. Demanet’s avatar

  Uw ogen moeten op de akker gericht zijn die zij aan het maaien zijn en u moet achter hen aan gaan. Heb ik de knechten niet geboden dat zij u niet aanraken? Als u dorst hebt, mag u naar de watervaten gaan en drinken van wat de knechten zullen scheppen. Ruth 2:9.

 3. Bouke Hageman’s avatar

  Dat zei Jezus tegen Maria Magdalena in de graftuin. Zij zag Hem aan voor de tuinman.
  Jezus zeide tot haar: Houd Mij niet vast, want Ik ben nog niet opgevaren naar de Vader; maar ga naar mijn broeders en zeg hun: Ik vaar op naar mijn Vader en uw Vader, naar mijn God en uw God. Joh. 20 : 17

 4. Sjaak v d Berg’s avatar

  Johannes 20:17

  17 Jezus zei tegen haar: Houd Mij niet vast, want Ik ben nog niet opgevaren naar Mijn Vader, maar ga naar Mijn broeders en zeg tegen hen: Ik vaar op naar Mijn Vader en uw Vader, en naar Mijn God en uw God.

 5. Jan Jaap’s avatar

  Maria Magdalena, kort na de opstanding, in de graftuin.

 6. José’s avatar

  Tegen Maria Madalena toen ze bij het graf ging kijken en Hem niet vond, maar Hem herkende toen Hij tegen haar begon te praten

 7. JP vd Giessen’s avatar

  Het antwoord is hier te vinden.

Comments are now closed.