‹ Livius Nieuwsbrief / DecemberBarmhartige samaritanen ›
165.000 christenen
Gepubliceerd op 02-12-2013

In het verleden had ik een wekelijkse rubriek over christenvervolging. Soms krijg ik de vraag of ik ermee gestopt ben omdat er geen christenvervolging meer is. Helaas het tegendeel is waar, op dit moment is er meer christenvervolging dan er ooit is geweest. Zo zijn er in 2012 meer dan 165.000 christenen vermoord. Ook in Nederland zijn er dit jaar al meer dan 10 christelijke asielzoekers om hun geloof vervolgt.

Laatst las ik een artikel van een atheïst over het afstervend christendom, daarin vermeldde hij over de christenen in het Midden-Oosten "Dat we momenteel het einde beleven van een twee millennia oude traditie, is meer dan een mens kan bevatten." Of laat ik het in mijn eigen woorden stellen, in het Midden-Oosten vind er een genocide op christenen plaats op een schaal die nog nooit eerder waar dan ook in de wereld is voorgekomen. In een ander artikel wordt dit verwoord in een cijfer "70 miljoen christenen dreigen te worden vermoord in islamitische Holocaust". Dat is ruim vier maal de totale Nederlandse bevolking!!

Toch heeft het nauwelijks de aandacht van de officiële media en als het al een keer verschijnt dat zijn de reacties zeer verontrustend. "Ik beschouw een tweeduizend jaar oude traditie in een geloof als minder waardevol dan de duizenden dierensoorten die verdwijnen, dan de inheemse – onbeschaafde(!) – volken die verdwijnen." of "eindelijk een diersoort dat het verdient om te verdwijnen". Je zou verwachten dat de Nederlandse regering hier fel tegen zou optreden, helaas zien die dit in hun "politieke correctheid" slechts als incidenten. Gelukkig komen er dankzij de moderne social media steeds meer berichten hierover naar buiten, waaronder van veel ooggetuigen.

Ik zou verder kunnen uitweiden over de gruwelijkheden, belangrijker is het hoe wij hier in Nederland tegen in opstand kunnen komen. De tijd van ontkennen en zwijgen is voorbij, want zij die hierover zwijgen, inclusief westerse christenen en kerkleiders, zijn minstens even medeplichtig aan deze wandaden. Wie zwijgt, stemt namelijk toe.


Tags: Asielzoekers, Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij